NieuwsVechtkrantVraagbaakLinksIngezondenDeze siteZoeken

Najaarsprogramma scholing Utrechtse bewonersorganisaties
Hulp bij herstructurering
Duidelijkheid voor bewoners THEMA-dreven
Utrecht laadt zich op voor de toekomst
Huurexplosie voor huurders in schaarstegebieden
Inkomensgrens rampzalig voor middeninkomens
Utrecht praat met Utrecht over modellen gebied Westplein
Plannen Rijnvliet bekend
Corporaties en gemeente investeren fors in de stad
Kabinet benadeelt werknemers en huurders
Utrecht aantrekkelijk en bereikbaar zonder Spoorlaan
Ondanks crisis woningbouw Kanaleneiland gestart
Stadsverwarming nog duurder door Warmtewet
Houd Donner aan motie over inkomensgrens
Huurteam Utrecht start spreekuur op de Uithof
STOK wil meer huurders bereiken
Nieuwe aanpak fietsparkeren
Breed protest tegen bezuinigingen op huurtoeslag
Met of zonder afspraak en online welkom!
Nieuwbouwappartementen Kanaleneiland snel verhuurd
Huurders dagen de Staat voor de rechter
Actieve inbreng van bewoners bij (nieuw) groen in de wijk
Harrie Bosch stopt als wethouder
Nieuw Utrechts welzijnswerk flexibel en op maat
Utrecht wil door met straatcoaches
Meer parkeerruimte voor fietsers in binnenstad
Antikraak gegroeid door kraakverbod
Woonbond en HA zetten rechtszaak door
Klimaatstraatfeest 4 komt eraan!
Utrechtse kastanjebomen veel last van bloedingsziekte
Geen woningsplitsing meer in sommige stadsdelen
Huurders tegen verkoop huurwoningen
Raad stemt in met samenwerkingsafspraken
Europarlement wijst inkomensgrens sociale huur af
Uitbreiding mobiele fietsenstallingen binnenstad
De zon schijnt over de Dollard
Portiekkids
Voorlichtingsactie woninginbraak in Noordwest
Energiebesparing Mitros
Doe Mee Centrum wint Participatiepluim 2011
Warmtewet zet consumenten in de kou
Asbestvrij Liesbospark dichterbij voor buurtbewoners
Geef uw mening over subsidies gemeente


Dit zijn de laatste berichten:

UtrechtWonen.nl stopt ermee
Onderzoekscommissie vraagt mening over subsidies gemeente
Asbestvrij Liesbospark dichterbij voor buurtbewoners
Bewoners willen meer regie over eigen buurt
Energiebesparing Mitros
Doe Mee Centrum wint Participatiepluim 2011
Regionale oplossingen voor verhuur aan lage middeninkomens
Warmtewet zet consumenten in de kou 
Home > Ingezonden > Ingezonden berichten

Ingezonden berichten

Bewonersorganisaties en andere organisaties die een bericht hebben dat voor de bezoekers van Utrecht Wonen.nl interessant kan zijn, kunnen deze opsturen naar de webmaster. De redactie plaatst ze als ingezonden bericht mits het inderdaad past in de opzet. Bij berichten waarvan de inleiding eindigt met [reageren] kunt u als bezoeker van deze website uw reactie plaatsen.


Onderzoekscommissie vraagt mening over subsidies gemeente

De Onderzoekscommissie Subsidies van de gemeenteraad nodigt inwoners en vertegenwoordigers van organisaties in Utrecht uit om hun mening te geven over gemeentelijke subsidies en het subsidiebeleid. Mensen kunnen hun mening geven als ontvanger van een subsidie, maar men kan dit ook doen op basis van andere ervaringen met gemeentelijke subsidies.

Gemeente Utrecht, 16 december 2011

   

    

Asbestvrij Liesbospark dichterbij voor buurtbewoners

Voor het gedeeltelijk met asbest vervuilde Liesbospark in Hoograven komt een intensief saneringsplan, zo heeft het college besloten. Volgens de wet zou 'handpicking' als methode voor asbestsanering voldoende zijn. Het college verkiest echter een grondigere methode met afgraven en afdekken, gezien de recreatieve functie van het park voor toekomstige bezoekers. Bewoners willen dat de sanering snel begint en wordt afgerond, zodat iedereen het Liesbospark weer kan gebruiken.

Gemeente Utrecht, 14 december 2011

   

Energiebesparing Mitros

Om ervaring op te doen met energie-opwekkende technieken, heeft Mitros (samen met energieleverancier Greenchoice) de daken van de woningen aan de Dollardstraat en de Amaliadwarsstraat bekleed met ca. 1.500 m2 aan zonnepanelen. Voor Greenchoice betekent dit een aanzienlijke toevoeging aan haar productiecapaciteit voor groene stroom. De gemeente Utrecht werkte mee aan het opstellen van de contracten en het AgentschapNL droeg bij met een subsidie.

Nieuwsbrief Utrecht Vernieuwt!, 8 december 2011

   

    

Doe Mee Centrum wint Participatiepluim 2011

Doe Mee Centrum de Gagel in Overvecht heeft de Participatiepluim 2011 gewonnen. Het centrum dat in januari 2010 de deuren opende, is - zo blijkt uit een evaluatie onder gebruikers en samenwerkingspartners - een groot succes. Bewoners organiseren zelf activiteiten, doen werkervaring op, nemen deel aan activiteiten of worden er begeleid. Professionals geven aan dat bewoners zich hier vaak beter geholpen voelen dan bij andere loketten.

Nieuwsbrief Utrecht Vernieuwt!, 7 december 2011

   

Warmtewet zet consumenten in de kou

Foute aannames in de opzet van de nieuwe ‘Warmtewet’ leiden tot onterechte kosten voor huishoudens met stadsverwarming. Deze 600.000 huishoudens betalen nu al jaren minstens 100 euro per jaar te veel aan variabele kosten, ten gunste van warmteleveranciers. Het huidige wetsvoorstel brengt hierin geen verandering, zo blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Energievraagstukken van de Universiteit van Amsterdam en TNO in opdracht van de Woonbond en Vereniging Eigen Huis.

Woonbond, 6 december 2011

   

    

Voorlichtingsactie woninginbraak in Noordwest

In de maand december vindt in Noordwest een voorlichtingsactie woninginbraak plaats. Deze voorlichtingsactie is een éxtra actie naast andere activiteiten op het gebied van preventie van woninginbraak door gemeente en politie. Met als doel: bewoners bewust maken van het risico op inbraken en wijzen op de maatregelen die ze zelf kunnen nemen om inbraak te voorkomen. [reageren]

Gemeente Utrecht, 30 november 2011

   

Europarlement verwijst inkomensgrens sociale huur naar prullenbak

Het Europese Parlement heeft uitgesproken dat sociale huisvesting toegankelijk moet zijn voor alle lagen van de bevolking. Daarmee zegt het Parlement feitelijk dat de Nederlandse inkomensgrens van 33.614 euro te restrictief is. Tegelijkertijd sprak het parlement zijn grote bezorgdheid uit over het (oude) beleid van de Europese Commissie dat zegt dat sociale huurwoningen uitsluitend ten goede mogen komen aan kansarme personen of groepen. [reageren]

Woonbond, 16 november, reactie, 25 november 2011

   

    

De zon schijnt over de Dollard

In oktober hebben Mitros en Greechoice circa 1500 m2 aan zonnepanelen gelegd op de daken van de Dollarstraat en omgeving. Deze panelen gaan rond de 85.000 KwH aan groene stroom per jaar opleveren. Hiermee draagt ook Mitros een steentje bij aan een groenere samenleving. Niet alleen kan Greenchoice nu meer groene stroom leveren. Ook Mitros en de buurt hebben baat bij de zonnepanelen. Mitros doet met dit project ervaring op met deze manier van energie opwekken. Daarnaast ontvangt de bewonerscommissie elk jaar een bedrag van Greenchoice waarmee ze iets kunnen doen voor de buurt.

Mitros, 17 november 2011

   

Portiekkids

Ze zijn er weer: de portiekkids. Een groep kinderen uit Kanaleneiland krijgt acht weken lang een lestraject dat hen opleidt tot buurtexperts. Als ze voldoende weten over hoe je je buurt schoon, heel en veilig houdt, dan worden de mini-buurtbeheerders op 13 december gehuldigd. Als ze voldoen aan alle criteria, krijgen ze een diploma, een pasje, een logboekje en een tenue en kunnen ze een voorbeeld zijn voor anderen uit de buurt.

Mitros, 17 november 2011

   

    

Uitbreiding mobiele fietsenstallingen binnenstad

Utrecht zet meer mobiele fietsenstallingen in. Vanaf 12 november as. staan de gratis bewaakte stallingen op drie locaties. Op zaterdag op het Janskerkhof en van donderdag tot en met zaterdag en koopzondag op de Neude. Op de Mariaplaats komt – naast zaterdag - ook op koopzondag een stalling. [reageren]

Gemeente Utrecht, 11 november 2011

   

Geen woningsplitsing meer in sommige stadsdelen

Het college wil het splitsen van woningen in sommige delen van de stad tegengaan. Dit is onder andere naar aanleiding van toegenomen klachten uit de omgeving. Het college stelt voor om de bestemmingsplannen in bepaalde delen van de stad aan te scherpen, waardoor splitsen niet meer mogelijk is. Ook past het college het beleid rond de omzettings-vergunningen op een aantal punten aan en onderzoekt het de mogelijkheden om een keurmerk in te stellen voor kamerverhuur.

Gemeente Utrecht, 8 november 2011

   

    

Huurders tegen verkoop huurwoningen

Ruim tweederde van de huurders is tegen grootschalige verkoop van huurwoningen door woningcorporaties. Dit blijkt uit een peiling van de Woonbond onder zijn achterban van 1,5 miljoen leden. ​De belangrijkste argumenten tegen die verkoop zijn het behoud van een brede sociale huursector en van voldoende betaalbare huurwoningen. Slechts iets meer dan 20 procent is voor het stimuleren van verkoop van huurwoningen.

Woonbond, 7 november 2011

   

Deal corporaties en gemeente

Raad stemt in met samenwerkingsafspraken

De gemeenteraad begon zijn vergadering van donderdag 3 november met het vaststellen van het raadsvoorstel 'Bouwen aan de stad: Utrechtse samenwerkingsafspraken corporaties 2011-2015'. De vier prioriteiten bij deze afspraken waren woningproductie, krachtwijken verbeteren, investeren in duurzaamheid en de participatie bevorderen.

Gemeente Utrecht, 4 november 2011

   

    

Utrechtse kastanjebomen veel last van bloedingsziekte

Het gaat niet goed met de kastanjebomen in Utrecht. Meer dan de helft van alle kastanjebomen lijdt aan de ongeneeslijke kastanjebloedingsziekte, de ziekte die sinds 2004 in Nederland voorkomt. Dat blijkt uit een monitoringsronde van de gemeentelijk boomtechnisch adviseurs. Ten opzichte van drie jaar geleden zijn meer bomen aangetast en is de aantasting verergerd. Ook gaan de aangetaste bomen sneller dood.

Gemeente Utrecht, 24 oktober 2011

   

Klimaatstraatfeest 4 komt eraan!

Ook dit najaar, op 11-11-2011, de Dag van de Duurzaamheid, start er weer een nieuwe ronde van het Klimaatstraatfeest Afgelopen jaar gingen ruim 5000 straten in deze landelijke competitie met elkaar de strijd aan om de meeste energiebesparing. Uit Utrecht eindigde de Johan de Meesterstraat als hoogste deelnemer op positie 89. De organisatie hoopt dit jaar op nog meer deelnemers.

HIER Klimaatcampagne, 21 oktober 2011

   

    

Verhoging maximumhuren juridisch aangevochten

Woonbond en HA zetten rechtszaak over maximumhuren door

De Woonbond en de Huurdersvereniging Amsterdam (HA) hebben het kort geding tegen de staat verloren, maar geven zich nog niet gewonnen. 'De uitspraak is vanzelfsprekend teleurstellend. Wij hadden graag gezien dat de maatregel van Donner met terugwerkende kracht van tafel was gehaald. Nu mogen verhuurders de huren in gemeenten met woningnood fors verhogen, wat ze ook daadwerkelijk zullen doen.' Een bodemprocedure moet duidelijk maken of minister Donner de maximumhuren had mogen verhogen.

Woonbond, 20 oktober 2011

   

Hoe kan je meer resultaat boeken?

Najaarsprogramma scholing Utrechtse bewonersorganisaties

Met genoegen presenteren wij ons programma voor dit najaar van korte cursussen, workshops en thema-avonden voor actieve bewoners en bewonersorganisaties in Utrecht en omgeving. Onderwerpen zijn: huurdersparticipatie in gemengde complexen, bewonersparticipatie en sociale media, actueel huurbeleid, digitale communicatie, nieuwe afspraken over bewonersparticipatie bij herstructurering, fondswerving voor buurtbewoners. Training op maat voor startende leden van bewonersorganisaties.

Stade Advies, 9 september update, 16 oktober 2011

   

    

Meer parkeerruimte voor fietsers in binnenstad

Met het verwijderen van weesfietsen in de binnenstad van Utrecht komen er meer parkeerplekken vrij voor fietsers. De opruimactie die eind augustus startte, is in de helft van de binnenstad uitgevoerd en nu al een succes met 609 verwijderde fietsen. Het verwijderen van weesfietsen in de andere helft van de binnenstad start op as. dinsdag 18 oktober. In dezelfde week start de weesfietsenactie in het stationsgebied. [reageren]

Gemeente Utrecht, 14 oktober 2011

   

Subsidieregeling bewonersorganisaties gewijzigd

Nieuw Utrechts welzijnswerk flexibel en op maat

Het college van B&W heeft besloten om het welzijnswerk met ingang van 2013 anders te organiseren en te subsidiëren en vraagt de gemeenteraad daarmee in te stemmen. De nieuwe organisatie van het welzijnswerk is de volgende logische stap in het traject 'Vernieuwend Welzijn'. In Utrecht staat de kracht en eigenwaarde van het individu centraal. Niet meer uit handen nemen, maar het initiatief aan de bewoners laten. (...) De gemeenteraad behandelt het besluit in november.[reageren]

Gemeente Utrecht, 13 oktober 2011

   

    

Utrecht wil door met straatcoaches

Het college van B en W gaat tot en met 2013 door met de inzet van straatcoaches. Het aantal straatcoaches wordt wel verminderd en meer toegespitst op overlastgevende en hinderlijke groepen. Afdeling Toezicht en Handhaving wordt vanaf 2012 verantwoordelijk voor de aansturing van de straatcoaches. [reageren]

Gemeente Utrecht, 12 oktober 2011

   

Antikraak gegroeid door kraakverbod

De Wet kraken en leegstand is per 1 oktober 2010 van kracht geworden. Behalve Amsterdam hebben de meeste gemeenten aangegeven geen politiecapaciteit te willen spenderen aan het ontruimen van kraakpanden voor leegstand. Amsterdam is echter systematisch alle kraakpanden aan het ontruimen en reageert op protesten daartegen met repressieve maatregelen. Veel gemeenten hebben in plaats van een actief leegstandsbeleid, antikraakbedrijven in de arm genomen en het leegstandbeheer aan hen uitbesteed.

Woonbond, 4 oktober 2011

   

    

Verbetering gemeentelijke dienstverlening

Met of zonder afspraak en online welkom!

Gemeente Utrecht wil haar dienstverlening moderniseren en verbeteren. Zaken digitaal vanuit huis regelen met de gemeente kan al geruime tijd voor bepaalde producten. Vanuit huis online vast een afspraak maken met Burgerzaken zodat je zonder wachttijd je paspoort kunt aanvragen kan vanaf dit voorjaar. Voortaan kunnen klanten van Burgerzaken met een afspraak op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur terecht en op donderdagavond tot 21.00 uur. Langskomen zonder afspraak kan nog steeds. [reageren]

Gemeente Utrecht, 29 september 2011

   

Actieve inbreng van bewoners bij (nieuw) groen in de wijk

De afgelopen maanden is door gemeente en bewoners gewerkt aan het wijkgroenplan Zuid, een wensenlijst van groene projecten afkomstig van bewoners. Zo leggen bewoners in Hoograven enkele moestuinen aan, het groene gebied rondom de singel krijgt een opknapbeurt, enkele straten worden opgefrist met nieuw groen en langs de kale Opaalweg komt een mooie parkstrook.

Gemeente Utrecht, 28 september 2011

   

    

Nieuwbouwappartementen Kanaleneiland snel verhuurd

De Koopman, één van de eerste nieuwe flats in Kanaleneiland-Noord, is bijna af. Midden in het hart van Kanaleneiland Noord-Noord is het fraaie nieuwbouwcomplex De Koopman gebouwd. Het gebouw telt twaalf verdiepingen. In overleg met de huurdersvereniging en gemeente Utrecht kregen de bewoners uit Kanaleneiland Noord-Noord voorrang op de nieuwe woningen. De woningen zijn bijna zonder uitzondering in één keer verhuurd aan bewoners uit de wijk.

Mitros, 28 september 2011

   

'Donner schendt wet'

Huurders dagen de Staat voor de rechter

De Nederlandse Woonbond en de Huurdersvereniging Amsterdam (HA) hebben vanochtend de Staat der Nederlanden gedagvaard in kort geding. De huurdersorganisaties willen dat de rechter minister Donner van BZK verbiedt om de huurmaatregel in te voeren die de maximale huren in schaarstegebieden sterk verhoogt. Zij stellen dat de minister niet bevoegd is om deze maatregel te treffen en dus handelt in strijd met de wet. [reageren]

Woonbond, 28 september 2011

   

    

Harrie Bosch stopt als wethouder

Na een wethouderschap van 5,5 jaar verlaat Harrie Bosch (1953) per 10 november aanstaande het Utrechtse college. In april 2006 werd hij wethouder met Ruimtelijke Ordening, Wonen, Utrecht Vernieuwt en Krachtwijken, Grondzaken, Vastgoed en Leidsche Rijn in zijn portefeuille. Daarnaast was hij wijkwethouder van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Onder zijn verantwoordelijkheid is stevig ingezet op Leidsche Rijn, dat de laatste jaren steeds meer vorm krijgt. [reageren]

Gemeente Utrecht, 27 september 2011

   

Stationsplein west proeftuin

Stationsplein west proeftuin voor nieuwe aanpak fietsparkeren

Het college van B&W stemt in met het verder uitwerken van een kostendekkende oplossing voor de enorme fietsparkeeropgave bij de nieuwe openbaar vervoerterminal Utrecht Centraal. Vanaf de opening van de fietsenstalling Stationsplein west in 2013 worden aan de westkant van station ervaringen opgedaan met het invoeren van betaald parkeren. Deze ervaringen neemt het college mee bij de verdere afwegingen over het al dan niet invoeren van betaald fietsparkeren bij de overige fietsenstallingen rondom het drukste station van Nederland. [reageren]

Gemeente Utrecht, 16 september 2011

   

    

Breed protest tegen bezuinigingen op huurtoeslag

Een breed front van maatschappelijke organisaties vindt het onaanvaardbaar dat het kabinet bezuinigt op de huurtoeslag. Het kabinet wil komend jaar 100 miljoen euro korten op de huurtoeslag, maar het bedrag loopt op tot 157 miljoen euro in 2015. Het is de zoveelste aanslag op de koopkracht van huurtoeslagontvangers, een groep die de allerlaagste inkomens heeft. [reageren]

Woonbond, 15 september 2011

   

STOK wil meer huurders bereiken

De STOK wil meer huurders betrekken bij haar werk. Wij zijn op zoek naar mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor het behartigen van de belangen van huurders. Bijvoorbeeld: huurders die actief willen worden in het bestuur, of het leuk vinden om de communicatie via de nieuwe media te versterken, of voor korte tijd deelnemen aan een werkgroep. Dat is voor jou dé kans om invloed uit te oefenen op het beleid van woningcorporatie Bo-Ex wat betreft huurdersbelangen.

STOK, 14 september 2011

   

    

Huurteam Utrecht start spreekuur op de Uithof

Het Huurteam Utrecht is gestart met een spreekuur op de Uithof. Het leek erop dat het Huurteam Utrecht (tijdelijk) stil zou komen te liggen. De gemeenteraad heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het Huurteam Utrecht een doorstart kon maken. Inmiddels is het Huurteam Utrecht weer op volle sterkte. Kamerbewoners kunnen dinsdag, woensdag en donderdag binnenlopen bij het spreekuur tussen 13.00 en 17.00 uur. Het spreekuur vindt plaats op de Uithof, Heidelberglaan 11, Utrecht.

Huurteam Utrecht, 12 september 2011

   

Oproep aan de Tweede Kamer

Houd Donner aan motie over inkomensgrens

De Woonbond wil dat de Tweede Kamer minister Donner (BZK) houdt aan de uitvoering van de motie Van Raak/Karabulut. Daarin zegt de Kamer dat Donner naar Brussel moet om een hogere inkomensgrens voor de toewijzing van sociale huurwoningen te bewerkstelligen. [reageren]

Woonbond, 7 september 2011

   

    

Hulp bij herstructurering

Stade Advies biedt bewonersorganisaties steun bij overleg met corporatie of gemeente over vernieuwing van hun wijk of complex. In Utrecht kunnen wij zelfs een gratis kortlopend adviestraject aanbieden voor situaties waarin het vernieuwen van hun wijk of complex leidt tot problemen, en men niet goed meer weet hoe die opgelost kunnen worden. Ook corporaties kunnen van deze ondersteuning gebruik maken.

Stade Advies, 1 september 2011

   

Stadsverwarming nog duurder door Warmtewet

Honderdduizenden huishoudens gaan 50 tot 150 euro per jaar meer betalen voor stadsverwarming als gevolg van de nieuwe Warmtewet. Op deze manier vinden de Woonbond en Vereniging Eigen Huis de wet onaanvaardbaar. Groot is de verbazing van Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Woonbond dan ook, nu blijkt dat de nieuwe wetgeving de consument op hogere kosten jaagt.

Woonbond, 19 augustus 2011

   

    

Utrecht aantrekkelijk en bereikbaar zonder Spoorlaan

Het college van Utrecht wil regionaal verkeer en verkeer van Leidsche Rijn naar het noordwestelijke deel van de bestaande stad stimuleren een route via de Ring Utrecht te nemen. Hierdoor vermindert de autodruk in Utrecht West en is door betere benutting van de huidige infrastructuur de aanleg van een nieuwe verbindingsweg (Spoorlaan) overbodig. Daarnaast geeft het college meer ruimte aan fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Voor de auto is minder plaats in de openbare ruimte. [reageren]

Gemeente Utrecht, 6 juli 2011

   

Provincie geeft laatste zetje

Ondanks crisis woningbouw Kanaleneiland gestart

Appartementencomplex ‘De nieuwe wereld’ in Kanaleneiland kreeg te maken met tegenvallende verkoop door onder andere de financiële crisis. Deze onzekere situatie vormde een struikelblok om met de bouw te starten. Dankzij de samenwerking van de gemeente Utrecht, corporaties Mitros en Portaal en de provincie Utrecht is de bouw nu toch in volle gang.

Provincie Utrecht, 4 juli 2011

   

    

Verlagen overdrachtsbelasting

Kabinet benadeelt werknemers en huurders

De FNV en de Nederlandse Woonbond vinden het onterecht dat het kabinet werknemers en huurders wil laten betalen voor het verlagen van de overdrachtsbelasting. Terwijl het kabinet fors bezuinigt op allerlei terreinen, krijgt een groep mensen, namelijk huizenkopers, een cadeau. De rekening wordt betaald door mensen die nu gebruik maken van spaarloon. Bovendien zullen de banken ongetwijfeld de bankenbelasting doorberekenen aan hun klanten, dus alle Nederlanders. [reageren]

Woonbond, 1 juli 2011

   

Corporaties en gemeente investeren fors in de stad

De komende vier jaar worden er 6.000 nieuwe woningen gerealiseerd en 7.000 woningen gerenoveerd. Van de bestaande woningen worden 18.300 bovendien energiezuiniger gemaakt. In de krachtwijken wordt €15 miljoen geinvesteerd. Dit en meer staat in de nieuwe samenwerkingsafspraken die de gemeente Utrecht samen met de woningcorporaties Mitros, Portaal, Bo-Ex, Groenrand Wonen en SSH hebben opgesteld voor de periode 2011 tot en met 2015. [reageren]

Gemeente Utrecht, 30 juni 2011

   

    

Utrecht praat met Utrecht over modellen gebied Westplein

Betrokken bewoners –gebundeld in de 'Ontwikkelgroep Lombok Centraal'- en de gemeente Utrecht hebben de afgelopen maanden samen gewerkt aan de toekomst van het gebied rondom het huidige Westplein. Dit heeft een ‘ontwikkelvisie’ voor dit gebied opgeleverd. Het college heeft deze visie vandaag vrijgegeven voor consultatie. De belangrijkste uitgangspunten zijn een betere aansluiting van Lombok op de binnenstad en het sterk verminderen van de huidige verkeersbarrière voor fietsers en voetgangers. [reageren]

Gemeente Utrecht, 23 juni 2011

   

Sociale huurwoningen

Inkomensgrens sociale huurwoningen rampzalig voor middeninkomens

De inkomensgrens voor sociale huurwoningen moet omhoog naar 38.000 euro. Door de huidige grens van 33.614 euro is het voor middeninkomens ondoenlijk een betaalbare woning te vinden. Voor meerpersoonshuishoudens en in het bijzonder voor huishoudens met opgroeiende kinderen is een generieke verhoging naar 38.000 euro zelfs niet voldoende. Voor meerpersoonshuishoudens moet de grens naar 43.000 euro en voor gezinnen met kinderen naar 48.000 euro. [reageren]

Woonbond, 16 juni 2011

   

    

Utrecht laadt zich op voor de toekomst

Wethouder Frits Lintmeijer heeft vandaag de eerste zeven openbare oplaadpunten in Utrecht voor elektrische voertuigen officieel in gebruik genomen. De gemeente wil eind 2012 maximaal 200 oplaadpunten plaatsen in de openbare ruimte en op bedrijfsterreinen, zodat bezoekers en bewoners van Utrecht voldoende mogelijkheden hebben om hun auto te parkeren en op te laden. Ook met deze stimulans zet Utrecht in op stiller en schoner vervoer in de stad: op de fiets, met het OV, door schoon goederenvervoer en elektrische auto's.

Gemeente Utrecht, 15 juni 2011

   

Huurexplosie voor huurders in schaarstegebieden

De Nederlandse Woonbond voorziet grote problemen als het kabinet de maximumhuren in schaarstegebieden met maximaal 123 euro per maand verhoogt. Minister Donner kondigde vandaag aan de maximumhuren in een tiental regio’s met maximaal 25 woningwaarderingspunten op te trekken. Door deze maatregel dreigt alsnog de huurexplosie, waarvoor de Woonbond waarschuwde op grond van de eerdere plannen om de maximumhuren te verhogen. [reageren]

Woonbond, 15 juni 2011

   

    

Plannen Rijnvliet bekend

In de nieuwe woonwijk Rijnvliet (Leidsche Rijn) komen vanaf 2014 ruim 1000 woningen en een basisschool. Rijnvliet krijgt een duidelijk eigen karakter met een grote waterloop - De Vliet - die de Rijksstraatweg met de Strijkviertelplas verbindt. Hierdoor ontstaan vier kleinschalige buurtjes. De wijk kenmerkt zich door diverse architectuur met individueel herkenbare woningen.

Gemeente Utrecht, 14 juni 2011

   

Gebiedsplan De Gagel Overvecht

Duidelijkheid voor bewoners THEMA-dreven in De Gagel (Overvecht)

De zes tien-hoog flats aan de Tigris-, Haifa-, St. Eustatius-, St. Maarten- en Ankaradreef in Overvecht worden allemaal gerenoveerd en het openbaar gebied wordt grondig aangepakt. Dat hebben de gemeente Utrecht en de corporaties Mitros en Portaal in overleg met de bewonerscommissies besloten. Resultaat is een betere uitstraling van de gebouwen, opgeknapte woningen en een aantrekkelijkere inrichting van de openbare ruimte. [reageren]

Gemeente Utrecht, Mitros, Portaal, Samensterk, Marank, 9 juni 2011

   

    

 
Home | Print | Colofon | Contact | StadeAdvies