De beste zonnepanelen

Geplaatst op

Zonnepanelen zijn zowel goed voor het milieu als voor jouw portemonnee. Sterker nog, als het goed is verdien je deze investering binnen zes jaar terug. Vervolgens geniet je van gratis stroom. Wel zijn er een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen. Wij hebben een aantal handige tips voor jou op een rijtje gezet.

Tip 1: Controleer de kwaliteit

Controleer ten eerste de kwaliteit van de zonnepanelen. Veel fabrieken kunnen goedkoop produceren. Wanneer je bij een gerenommeerde fabriek koopt die een goede reputatie heeft, kun je verwachten dat de panelen minstens 25 tot 30 jaar meegaan. Je moet ook de efficiëntie van de panelen controleren. Is het efficiënt genoeg om de stroom te produceren die je nodig hebt? Voor het aantal jaren dat je van plan bent de panelen te gebruiken, moet je ook kijken naar de garantie. Een goede garantie kan je bovendien een stimulans geven om bij de fabriek te kopen.

Tip 2: Zorg voor een goede locatie

Een belangrijk element is de locatie van jouw zonnepanelen. Je moet ervoor zorgen dat het dak van jouw huis of een open ruimte groot genoeg is. Zorg ervoor dat het gedurende de dag voldoende zonlicht zal ontvangen. Dat wil zeggen dat je ervoor moet zorgen dat de panelen ten minste 6 tot 7 uur per dag zonlicht ontvangen. Dit zorgt voor voldoende rendement. Maar als jouw dak niet of nauwelijks zonlicht ontvangt, zult je de panelen in jouw moeten installeren.

Tip 3: Kies voor amorfe zonnepanelen

Je moet ook het type zonnepaneel kiezen. Er zijn twee soorten panelen, namelijk de amorfe of de heterogene variant. De heterogene panelen hebben een groter oppervlak, waardoor er meer zonne-energie kan worden opgevangen. De amorfe panelen hebben minder oppervlakte en nemen minder zonne-energie op. Maar omdat ze minder oppervlakte hebben, kiezen veel mensen voor amorfe panelen.

Tip 4: Bereken de kosten

Hoeveel gaat het in totaal kosten? Een belangrijke vraag. Het hangt af van de kwaliteit, het rendement en de oppervlakte. In het algemeen betaal je meer voor de amorfe panelen en minder voor de heterogene.

Tip 5: Kies voor een goed montagesysteem

Nadat je de zonnepanelen heeft aangeschaft, moet je op zoek naar montagesystemen. Voor de montagesystemen moet je precies weten wat je gebruikt. Wanneer je een zonnepaneel met montageset koopt, zul je een accu moeten kopen om de stroom op te slaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de verschillende opties zijn in de stad Utrecht. Lees snel verder in onze publicaties en laat je inspireren door de charme van deze geweldige stad.

Contactgegevens

Via info @ utrechtwonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden