Kunstgras snijden

Geplaatst op

Als inwoner van Utrecht heb je niet altijd evenveel ruimte rondom je huis. De ene Utrechter heeft een tuintje, de ander mag al blij zijn met een balkonnetje. Hoe dan ook, als je je plekje buiten een beetje wilt opfleuren, komen veel Utrechters uit bij een stuk kunstgras. En dat is niet zo gek, want het is makkelijk aan te leggen en het resultaat is een vrolijk stuk groen dat er ieder jaargetijde lekker strak bij ligt. Bovendien is kunstgras een perfecte vloerbedekking voor een balkon. Maar hoe leg je het precies aan? En hoe snijd je het? Dat lees je hieronder.

Zorg voor de juiste spullen

Als eerste heb je een aantal spullen nodig naast het kunstgras zelf:

  • Een scherp Stanleymes
  • Lange lat
  • Haakmesje
  • Meetband of rolmaat
  • Potlood of stift

Hoe kunstgras snijden?

Als je de juiste spullen hebt verzameld kan je beginnen met kunstgras snijden. Doorloop deze stappen:

  1. Bereid het kunstgras voor – Leg het kunstgras op zijn kop, want je moet het snijden vanaf de onderkant.
  2. Meten is weten, dus dat doe je voordat je gaat snijden. Meet af met de rolmaat en markeer met de stift. Met behulp van de lange lat kan je een mooie rechte lijn tekenen.
  3. Snijden doe je vervolgens het beste door langs de vezelbanen te snijden. Zo krijg je een mooi recht stuk.

Extra tips:

  • Je kan ook het kunstgras globaal op maat snijden en het dan alvast leggen. Vervolgens kan je het overtollige kunstgras langs de randen voorzichtig wegsnijden.
  • Moet je een gat maken omdat er een paal staat of iets anders? Geen punt: met het haakmesje maak je snel en gemakkelijk een gat vanaf de bovenzijde van het kunstgras.

Fleur je balkon op met kunstgras

We hopen je zo een paar goeie tips te hebben gegeven om je Utrechtse balkon of tuintje een leuke make-over te geven met kunstgras. Door te weten hoe je het moet snijden, kan het kunstgras zelf leggen vast niet meer misgaan.

Over ons

We nemen graag met je door wat de verschillende opties zijn in de stad Utrecht. Lees snel verder in onze publicaties en laat je inspireren door de charme van deze geweldige stad.

Contactgegevens

Via info @ utrechtwonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden