Op zoek naar een beveiligde woning in Utrecht? Dit zijn de mogelijkheden

Geplaatst op

Veilig wonen is iets waar iedere huiseigenaar naar streeft. Nu zijn er een aantal manieren waarop je een huis kunt beveiligen. Maar je kunt ook een huis kopen waar al de nodige beveiliging is aangebracht. In deze blogs lopen we verschillende beveiligingstypes bij langs. Je kunt inspiratie opdoen voor je eigen woning, of alvast een idee krijg wat je tijdens je woning zoektocht in Utrecht kunt tegenkomen.

Sloten vervangen

Eerst even een basis tip voor als je net een huis hebt gekocht. Als je 100% zeker wilt weten dat er niet nog ergens een verdwaalde huissleutel in bezit is van de vorige bewoner dan kun je het beste de sloten vervangen. Zo weet je zeker dat er niemand meer rondloopt met een sleutel van jouw nieuwe plekje. Het komt eigenlijk nooit voor dat oude huissleutels worden gebruikt bij diefstal, maar voor iemand die alles wil uitsluiten is sloten vervangen een goede optie. 

Schaarhekken

Als je een woning in Utrecht zoekt kun je een woning met schaarhekken tegenkomen. schaarhekken (ook wel schuifhekken genoemd) zijn, zoals de naam zelf al zegt, inschuifbare hekken die een winkelpand of huis kunnen beveiligen. De schaarhekken beschermen ramen, maar ook deuren tegen dieven. Je kunt schaarhekken volledig inklappen waardoor je, als ze ingeklapt zijn, niet meer ziet dat de woning schaarhekken heeft. 

Ring deurbel

De ring deurbel is niet alleen handig als de pakketdienst aanbelt en jij niet thuis bent, hij is ook voorzien van een camera die je terug kunt kijken als er iets verdachts is gebeurd. Inbrekers weten dit en durven het vaak niet aan om een huis met een ring deurbel binnen te dringen. Het risico dat ze betrapt worden is te groot. 

Camera’s 

Beveiligingscamera’s zijn natuurlijk de ultieme vorm van huisbewaking. Net als bij de ring deurbel durven dieven het vaak niet aan om zo’n huis binnen te dringen. Mocht het voorkomen dat het ze wel gelukt is, is de kans heel hoog dat je ze op beeld hebt en dat maakt de kans dat jij je spullen weer terug krijgt automatisch ook heel groot. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de verschillende opties zijn in de stad Utrecht. Lees snel verder in onze publicaties en laat je inspireren door de charme van deze geweldige stad.

Contactgegevens

Via info @ utrechtwonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden