Tips om kalk te bestrijden in een Utrechtse woning

Geplaatst op

Een douchekop waarvan de helft van de gaatjes verstopt zit, een wit-gele kraan of een waterontkalker met witte vlekken. Je herkent het vast wel. Je sanitair heeft te maken met kalkaanslag. Het kalk zit in de watertoevoer en slaat neer op vrijwel alles wat in contact komt met water uit de waterleidingen. Onhygiënisch en schadelijk voor apparatuur. Hoe bestrijd je dit in een Utrechtse woning? Lees snel verder voor onze tips.

 

Simpele kalkaanslag vlekken of verstoppingen verwijderen

Kalkaanslag is vaak hardnekkig en lastig te verwijderen. Een simpel schoonmaakdoekje met wat schoonmaakmiddel is niet altijd genoeg. Baking soda is een perfect middeltje om kalkaanslag te bestrijden. Gebruik dit met een natte schoonmaakdoek en verwijder zo al de kalkaanslag. Daarnaast kun je dit ook gebruiken in combinatie met azijn om apparatuur en spullen zoals een waterkoker of douchekop te ontkalken. Gebruik een grote emmer of een waterdichte tas met baking soda, azijn en warm water. Dompel de spullen dat je wilt ontkalken onder voor ongeveer een uur. De kalk zal vanzelf oplossen.

 

Is kalkaanslag te voorkomen in regio Utrecht?

De mate van kalkaanslag in je woning heeft te maken met de hardheid van het water. De hardheid van water wordt uitgedrukt in Duitse graden. En is onder te verdelen in de gradaties: 

 

  • 0-3: Zacht water
  • 3-8: Tamelijk hard
  • 8-16: Behoorlijk hard
  • 16-20: Erg hard

 

Regio Utrecht scoort gemiddeld met de waardes 6,3 tot 7,6 Duitse graden. Dat valt dus onder de categorie: Tamelijk hard. In principe krijgt elke woning te maken met hard water. In een Utrechtse woning is het niet te voorkomen dat de mineralen te weren die kalkaanslag kunnen vormen. Wat wel te voorkomen is dat de mineralen magnesium en calcium met elkaar gaan vermengen. Als deze niet met elkaar vermengen wordt de kalkaanslag significant verminderd. Een antikalksysteem helpt hierbij. Deze sluit je eenvoudig aan bij je wateraansluiting.

 

Waterontharder bestellen

Een waterontharder heeft het doel om kalkvorming tegen te gaan. Zo heb jij minder last van kalkaanslag op je sanitair en in je aangesloten apparaten. Zo geniet jij van zachter water en ook zachtere was. Daarnaast kunnen je elektrische apparaten de normale levensduur genieten en gaan ze niet meer zo snel kapot door ophoping van kalk. Elke woning in Utrecht kan een waterontharder gebruiken. Woon je dus ook in Utrecht? Wacht niet langer en ga eenvoudig een waterontharder online bestellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de verschillende opties zijn in de stad Utrecht. Lees snel verder in onze publicaties en laat je inspireren door de charme van deze geweldige stad.

Contactgegevens

Via info @ utrechtwonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden