Verbeter het ecologische gehalte van je woning

Geplaatst op

Wanneer je woning niet goed geïnstalleerd is kun je altijd problemen ervaren zoals tocht en een hoge energierekening aan het einde van de maand. Dit is natuurlijk ook helemaal niet goed voor het milieu, want de uitstoot die daardoor ontstaat is een probleem als het gaat over CO2- en de klimaatproblemen. We geven je in deze tekst een aantal voorbeelden waarmee jij je woning kunt verduurzamen. Lees daarom vooral snel verder en  lees onze andere blogs ook nog even als je zover bent.

Laat je woning beter isoleren 

Het grote probleem met oude woningen is dat de isolatiematerialen die gebruikt zijn in het verleden doorgaans niet afdoende zijn als het gaat over de criteria die gelden voor moderne woningen op het gebied van isolatie. In principe gaat het dan voornamelijk over de spouwmuren waar slechte isolatie in zit. Een bedrijf kan langskomen en een betere, moderne isolatie voor jou regelen. Dan is de isolatie op-en-top en zul je geen tocht ervaren en een veel lagere energierekening hebben. 

Dubbele beglazing 

Het is echt zo dat er nog woningen in Nederland zijn die enkel glas hebben in de ramen en dat is erg lastig om dan de energierekening aan het einde van de maand laag te houden. Wij vinden het een goed idee om het enkele glas direct te laten vervangen door dubbel glas. Het kan zijn dat het op regionaal gebied nog mogelijk is om een subsidie aanvragen voor het vervangen van dubbele beglazing en andere isolerende maatregelen voor je woning. Dan gaat het erom even contact op te nemen met de gemeente om te zien wat er allemaal mogelijk is. 

Kies voor natuurvriendelijke verf

Er zijn allerlei soorten verf op de markt verkrijgbaar waarmee jij het milieu kunt ontzien. Het is goed om verf te nemen die gebaseerd is op water en niet op chemicaliën. Dat is in de eerste plaats voor jezelf veel beter omdat deze chemicaliën nog ja lang kunnen vrijkomen in een kamer, in de tweede plaats is het goed voor het milieu omdat deze chemicaliën dus niet in het milieu terecht komen. Goede verf koop je bij een gerenommeerd bedrijf. Kijk eens op bestel-verf.nl, ze helpen je graag verder. 

Wat voor verf geldt, is ook waar voor andere materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ´hout´ op basis van bamboe en dus niet voor tropisch hardhout. Zo zijn er tal van zaken waar je aan kunt denken. Verdiep je altijd eerst in een bepaald product voordat je het aanschaft. Zo kun je de natuur helpen. 

We vinden het leuk als je onze site blijft volgen en ook de andere blogs op onze site leest, gewoon omdat we daar ook allerlei interessante informatie inzetten waar je je voordeel mee kunt doen. Lees snel verder!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de verschillende opties zijn in de stad Utrecht. Lees snel verder in onze publicaties en laat je inspireren door de charme van deze geweldige stad.

Contactgegevens

Via info @ utrechtwonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden