Wonen in een blokhut

Geplaatst op

Het is tegenwoordig ontzettend moeilijk om een geschikte woning te vinden, vooral in de regio Utrecht. Je wilt een mooi appartement huren of kopen, maar er zijn altijd anderen die je voor zijn en op papier meer verdienen. Wat nou als je het idee van in het dure centrum wonen laat varen en eens naar alternatieve opties gaat kijken? Er zijn namelijk ook andere plekken om te wonen zoals een tiny-house, blokhut of woonboot. Op deze manier kun je ‘off the grid’ wonen.

Wat is off-grid wonen?

Dit betekent eigenlijk dat jouw woning niet is aangesloten op basisvoorzieningen zoals gas, water en licht. Ook is er vaak geen internetaansluiting, denk bijvoorbeeld aan mensen die in een camper wonen en heel mobiel zijn. Dit zorgt ervoor dat je goedkoper uit bent en meer vrijheid hebt. Je kunt dus ook een stuk grond kopen en een blokhut plaatsen. Soms kan het plaatsen van een blokhut lastig zijn, omdat het niet zomaar kan. Als je op een stuk grond in Nederland wilt wonen zou je wel een vergunning moeten krijgen om hier daadwerkelijk te wonen. Een blokhut wordt ook wel als tuinhuis gezien en volgens de wet mag je hier niet in wonen. Je mag hier logeren, maar wonen (zelfs niet in je eigen tuin) staat de Nederlandse wet niet toe.

Blokhutten in Nederland

Je komt vast wel eens een blokhut tegen in een bos, dat is een geweldige plek om te wonen! Zo een blokhut wordt vaak gebruikt als recreatiewoning. Maar het blijkt dus dat dit vaak niet volledig bewoond is, omdat het dus niet mag. Toch zijn er genoeg mensen die hier toch helemaal gaan wonen, en zolang niemand er last van heeft komt dit vaak wel goed. 

Conclusie

Off-grid wonen kan heel rustgevend zijn, toch is het niet altijd makkelijk om op jezelf in de natuur te wonen wegens de wetten.Toch zie je regelmatig mensen in blokhutten wonen, terwijl ze eigenlijk bedoeld zijn voor recreatie. Als je het geluk hebt in bezit te zijn van een stukje grond kun je er soms een blokhut plaatsen. Dit is een leuke en goedkope manier van wonen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de verschillende opties zijn in de stad Utrecht. Lees snel verder in onze publicaties en laat je inspireren door de charme van deze geweldige stad.

Contactgegevens

Via info @ utrechtwonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden