Wonen in en rond Utrecht

Geplaatst op

Veel werkgelegenheid en goede studiemogelijkheden. Ik heb het hier natuurlijk over de mooie stad Utrecht. Het is dan ook de rede dat veel mensen een plekje zoeken in en rond Utrecht om te gaan wonen. Het is ontzettend lastig om een goede woning te vinden in Utrecht en veel mensen komen dan ook terecht in steden als Zaandam. Utrecht en Zaandam liggen toch nog zo’n 45 minuten van elkaar af, maar wat moet je anders? Deze blog zal gaan over wonen in en rond Utrecht.

Het dure Utrecht

Allereerst Utrecht zelf. Woningen zijn er vaak duur en goedkopere alternatieven zijn er meestal niet. Tenzij je houdt van een kleine badkamer Zaandam met een klein kamertje van een paar vierkante meter. Wil je een fatsoenlijk appartement met een grote badkamer Zaandam en een slaapkamer waar je kunt lopen zonder direct tegen een muur te botsen? Dan betaal je zo in de duizend euro. Als student is dit geld maar moeilijk op te hoesten. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de eisen die sommige huurbazen stellen over het minimale inkomen dat iemand moet verdienen. Dit inkomen ligt vaak veel hoger dan de huur zelf. Studenten zoeken vaak naar huisgenoten waarmee ze kunnen samenwonen zodat ze de huur kunnen delen. Ideaal is dit niet. Logischerwijs moet je dan ook zaken als de badkamer Zaandam delen. Sommigen vinden het helemaal niet zo’n fijn idee om de badkamer Zaandam te moeten delen, maar wat moet je dan?

Alternatieven

Je kan er ook voor kiezen dan maar in steden te gaan wonen rond Utrecht. In Utrecht is het namelijk gewoon heel lastig geworden om aan een goede woning te komen. Mensen gaan wonen in steden als Amersfoort of Zeist, maar ook Zaandam bijvoorbeeld staat op dat lijstje. De stad Zaandam is volop in ontwikkeling en er hangt een fijne sfeer. Zaandam is dan ook een prima alternatief als je niet aan een woning of appartement kan komen in Utrecht zelf.

 

Dus werk of studeer je in Utrecht en deel je liever geen badkamer Zaandam? Kijk dan eens rond of er mogelijkheden zijn om in omringende steden te wonen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat de verschillende opties zijn in de stad Utrecht. Lees snel verder in onze publicaties en laat je inspireren door de charme van deze geweldige stad.

Contactgegevens

Via info @ utrechtwonen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden